vroeger en nu

Bibliotheek

Elsschot

 

Elsschot is niet zomaar een bibliotheek. In deze bib vindt u niet enkel het traditionele bibliotheekaanbod terug. Ze biedt ook onderdak aan een cultuurwerking, met workshops, cursussen, activiteiten voor kinderen, lezingen en theater.

U kan koffie drinken in de krantenhoek of een boek lezen op de boekentoren. In de krantenhoek vindt u twee tablets waarop u kranten en tijdschriften uit de hele wereld kan lezen.

Elsschot is een selfservicebibliotheek met begeleiding. U scant dus zelf uw materialen en brengt ze terug in de inleverkasten. Medewerkers staan klaar om u te helpen.

 

Cultuurwerking

Elsschot zet steeds meer in op het digitale. Daarom werkt Elsschot met het Webpunt samen voor het aanbieden van PC-cursussen. Ook de jeugd gaat met media aan de slag. Een groep jongeren komt in Elsschot samen om hun eigen blog en krantje te maken, genaamd Europark Magazine.

Elsschot biedt creatieve cursussen voor volwassenen aan, zoals tekenen, olieverfschilderen, en aquarel. De bibliotheek ontvangt de conversatiegroepen van Open Inloop Taal. Er is ook een atelier en een stille ruimte. Voor de kinderen is er elke woensdagnamiddag een Doe Mee Atelier. Ook kinderyoga en voorleesmomenten staan op het programma.

Elke maand kan u in Elsschot interessante lezingen bijwonen. Kleine theaterstukken vinden ook een plaatsje in de bib. In het Taal- en Medialab zijn regelmatig tentoonstellingen te bewonderen. Bewoners zijn steeds welkom om hun creatieve ideeën in de bibliotheek te komen presenteren. Elsschot is bovendien de drijvende kracht achter lokale evenementen zoals de Vliegerhappening en Europarkfeest.

Openingsuren

Dinsdag en donderdag van 10 tot 18 uur.
Woensdag van 10 tot 20 uur.

Gesloten in de kerst- en paasvakantie en van 15 juli tot 15 augustus.

Bibliotheek gesloten? 
Er is een inleverbus aan de ingang van de bib.

Sluitingsdagen voor alle bibliotheken

  • 1 januari 
  • paaszondag en paasmaandag 
  • 1 mei 
  • Hemelvaartsdag 
  • pinksterzondag en pinkstermaandag 
  • 21 juli 
  • 15 augustus 
  • 1 en 11 november 
  • 25 en 26 december

Taalpunt Nederlands

Elsschot beschikt over een Taalpunt Nederlands. U vindt er taalcursussen, grammatica- en spellingsboeken, lees- en infoboeken in eenvoudige taal, luisterboeken, woordenboeken en Nederlandstalige films.

Webpunt

Bibliotheek Elsschot heeft een webpunt met begeleiding. U kunt er een computer met internet gebruiken en vragen stellen aan een begeleider.

Meer info

Elsschot
Willem Elsschotstraat 5
2050 Antwerpen
www.elsschot.be
Stedelijk contactcenter: 03 22 11 333