vroeger en nu

Pourquoi pas/Waarom niet, Tentoonstelling van Herman Van Veen

25-06-2016 14:00
Zaterdag 25 juni wordt in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk op de Antwerpse Linkeroever de aftrap gegeven van de expo ‘Pourquoi pas/Waarom niet’. De tentoonstelling bestaat uit werken van de Nederlandse cabaretier en kunstenaar Herman van Veen. De Utrechtenaar zal met beeld, muziek en installaties de inrichting van het gebouw een artistieke draai geven, met hulp van lokale bewoners, scholen en verenigingen.

Van Veen loodst een aardige greep uit zijn kunstarsenaal naar Linkeroever: monumentale drieluiken die ter plaatse door hem worden geschilderd, een kleurrijk mozaïek van zijn hand - in acryl en Oost-Indische inkt, geïnspireerd op het Bijbelse getal 40 - een ritselend bamboebos dat ons leidt naar een plek van verbeelding, aangevuld met een tentoonstelling van tekeningen van Antwerpse scholieren met kinderrechten als overkoepelende thema.

Verder krijgt de bezoeker ook een expo rond Alfred Jodocus Kwak te zien, één van de meest legendarische personages die van Veen ooit tot leven wekte. Daarmee maakt de Nederlander van de Sint-Anna-ten-Drieënkerk een belevingsruimte.

Praktisch

De tentoonstelling is vrij te bezoeken van 25 juni tot en met 25 september, elke zaterdag van 14u tot 17u, elke zondag van 12u tot 17u. Een veiling met veilingmeester Herman van Veen zal plaatsvinden op de Finissage op 25 september om 15u. www.hermanvanveen.com

Doorzoek de website

Contact

sint Anneke 0032 474 98 41 92