HET WANDELPAD

Wandelen langs de Schelde

Spelen, varen, fietsen, skaten, paardrijden, minigolfen, zwemmen, barbecuen,
en....rusten bij een verfrissing.

De wandelweg begint aan de VVW, Vereniging voor Watersport, aan de Beatrijslaan ter hoogte van de Paul Van Ostaijenlaan. Je wandelt langs de mooiste skyline.

En daar is reeds de eerste ontspanning: de speeltuin aan de Sint Annatunnel.
En in de zomer is er de minigolf Beatrijs, met heerlijk terras, en soms met heerlijke muziek.

Verder noordwaarts lopen we achter de Sint Annatunnel . Hier stond tot in 1945 het Vlaams Hoofd, een gehucht van Zwijndrecht.  De bouw van de voetgangerstunnel in 1931 was het begin van het einde van het Vlaams Hoofd. Zwaar gehavend in de oorlog werd wat overbleef afgebroken vanaf 1945.

Hier staat Koning Boudewijn te mijmeren. We lopen nu naast de oude "pont" die helaas afgebroken werd. Via deze kleine omweg komen we nu op de boeienwei. Hier worden regelmatig events georganiseerd, zoals Linkerwoofer

Foto's : Bert D.

Maar ook kleinere festivals (zoals op de foto een mini Nadaam van de Mongoolse verenigingen) vinden hier plaats. Maar het is vooral een plaats om te luieren en te spelen)

Verder lopen we naast het paviljoen Het Thonetje, een ontmoetingsruimte voor verenigingen en feesten. Via de speeltuin Tonet, komen we aan de steiger van de Sint Annekensboot.

Foto's Bert D.

De eerste aanvang van het huidige wandelpad werd gemaakt door IMALSO, onder het deskundig oog van de ploegbaas, Jaak Dresselaers

We passeren de terreinen van de Zeescouts, en opnieuw worden we uitgenodigd om te ravotten op speelplein Charles De Coster.

Foto's Bert D.

Hier dromen we van verre avonturen op zee: de jachthaven ! De nieuwe sluisdeuren gaven voorheen toegang tot een droogdok , en lang daarvoor tot de wallen van het Spaanse fort Isabella.

De yachthaven huisvest ook twee watersportclubs: de KLYC Koninklijke Liberty Yachting Club
en de RYCB: de Royal Yachting Club van België, beide met bootstallingen en clubhuis.

Foto's Bert D.

En zo zijn we op de "Plage" beland. Je kan er zwemmen in het zwembad, plonsen in het plonsbad, de molen zien draaien of zien stilstaan, je kan er mosselen gaan eten, en een pintje drinken, en naar Radio Minerva luisteren.

En het dessert vind je aan de vroegere inkom van Sint Annastrand: het ijssalon Tropic Ice, het geklasseerde toegangspaviljoen .

Foto: Bert D.

Foto: Jo Braeken

Foto: Cdt V.

Het wandelpad loopt verder langsheen de Manège Alberdienst, en het Esmoreitpark, naar het Sint Annabos.